Midzomer Zonnewende Feest & Retraite

Ecodorp Bergen
Tijdens de zomerzonnewende (Litha) bereikt alles een hoogtepunt, alles om ons heen is groen. Het zijn de dagen met de meeste zonne-uren en de zon heeft zijn grootste kracht. Er wordt een keerpunt gevierd met een groot feest. Men wacht de oogst af en de vruchtbaarheid van de gewassen is nu maximaal. Ook wij voeden onze dromen en manifesteren onze intenties.
 
Een aardse cyclus heeft zijn hoogtepunt bereikt en het licht is op zijn krachtigst. Tijd voor feest!
 
**** Let op: we hebben een capaciteit van maximaal 40 deelnemers. Wees er dus op tijd bij! ********
 
Midzomer Zonnewende Feest 2022
vrijdag 17 juni (15.00 uur) – zondag 19 juni Thema: ‘van Mantra naar tantra’
m.m.v Couple Positive, de African Groove Tribe, Trijn Amrita, Willemijn Bessem, Erik Huele & EduArt
 
Aansluitend: Midzomer Zonnewende Retraite
zondag (diner) 19 juni -22 juni (lunch)
m.m.v. Francesca Fralalai,Trijn Amrita, Willemijn Bessem, Erik Huele & EduArt
3-daagse Midzomer gathering op onze geliefde locatie Ecodorp Bergen.
Een prachtig terrein niet ver van de zee. Een plek als een oase. Om te genieten, je te laven aan ’t kampvuur en je bezieling te voelen. Het is een mindful aanwezig zijn, even los van het dagelijkse met zijn mogelijke hectiek.
 
 
Programma:
★ Midzomer Litha ritueel
★ Healing Yoga iedere ochtend
★ Met zaterdag 18 juni: Dans & Meezing concert met ” African Groove Tribe ”
featuring Moussé Pathé en Dra Diarra op djembé’s (zonder Praful)
★ Concert Couple Positive
★ Concert Fralalai: harp & zang
★ Concert Erik Hule: piano & zang
★ Wandelingen in de heerlijke natuur en zwemmen in zee
★ Trancereis met een geleide meditatie en diverse resonerende instrumenten
★ Soulsinging Stemexpressie
★ Natuurwezens, Stem en Stilte
★ Zangcircels
★ Ecstatic Dance met DJ Eleonora
★ Chi Kung (Qigong)
★ Intuïtief zingen met de piano
★ Eetbare- wilde kruidenwandeling
★ Workshop intimiteit
★ Lichtcircel over non-dualisme
★ Persoonlijke I Ching reading naar wens
★ Ruimte voor co-creatie en open podium

Wanneer jij je hartenlied zingt, reageren mensen in wie het meeklinkt en kun je samen dansen.

info Couple Positive op vrijdag: www.couple-positive.nl
Hassie Dune: electro N’goni, Percussion, Vocal, Soundscapes & Loops
Ania Brzezinska: Trumpet, Vocal, Handpan & Percussion

TARIEVEN

A) Kosten feest en/of retraite, inclusief alle maaltijden, workshops en concerten (exclusief verblijf B)
voel je een financiële drempel, meld je dan bij Erik
– 5 dagen festival & retraite € 495,-
– Bij bescheiden budget € 300,- + envelop met wat je verder kunt bijdragen.

– 3 dagen (Retraite) € 330,-
– Bij bescheiden budget: € 195,- + envelop met wat je verder kunt bijdragen.

– 2 dagen (Festival) € 220,-
– Bij bescheiden budget € 140,- + envelop met wat je verder kunt bijdragen.

B) Verblijfskosten per nacht. Eenvoudige accommodatie (geen hotel) met gemeenschappelijk sanitair op de gang

VERBLIJF per nacht
– 2 persoons kamer €15,-
– 3 of 4 persoons kamer €15,-
– camper (max 2) €15

VERBLIJF 5 nachten
– 2 persoons kamer €75,-
– 3 of 4 persoons kamer €75,-
– camper (max 2) €75,-

of boek zelf een camping in de buurt www.amarahoeve.nl
voor een kamer www.nvhzeehuis.nl

Aanmelding samen met een ander: voor beide 10% korting op de cursus.
Aanmelding: mail: erikhuele@hotmail.com
Info: Erik 06 5715 9572 Eduard 06 2702 2956
Je aanmelding is rond na een bevestigingsmail & je overboeking per bank.
 
Litha is ook bekend onder de namen Midzomer, Zomersolstitium en Zomerzonnewende.
Deze viering wordt traditioneel op de vooravond van de zomerzonnewende gevierd, op 21 juni. Met Litha bereikt alles een hoogtepunt, alles om ons heen is groen. Het is ook de dag met de meeste zonne-uren. Dit geeft de kracht van de zon weer. Er wordt een keerpunt gevierd, men wacht de oogst af en de vruchtbaarheid van de gewassen is nu maximaal.

Litha is afkomstig uit het oud Germaans en betekent berghelling. Dit zou goed de symbolische berghelling kunnen weergeven die de zon in juni beklimt en in juli afdaalt. In het plantenrijk gaat de groei nu over in rijping. Nu de strijd om het bestaan is gewonnen wordt de energie gebruikt om het voortbestaan van de soort veilig te stellen.

Mythen betreffende het seizoen omschrijven de gebeurtenissen rond het hoogtepunt van de zon en daarop volgend het begin van de toenemende duisternis. Een favoriete mythe uit de noordelijke landen gaat over de strijd tussen de eikkoning (God van het wassende licht) en de Hulstkoning (God van het afnemende licht).

De twee gaan een gevecht aan en vanzelfsprekend wint de hulstkoning, zodat hij het rijk regeert tot Yule, wanneer hij plaats maakt voor het wedergeboren Kind van het licht, de jonge Eikkoning. Het idee van Goden die elkaar doden is niet alleen een vermakelijk verhaal, het is een krachtig magisch beeld. Als de Hulst Koning de Eik Koning verslaat, is dat niet echt een letterlijke dood; het betekent een verschuiving in de balans van kracht. De Eik Koning heeft slechts het toneel verlaten, tot hij weer kan terugkomen. Dit weerspiegelt dat de dood niet slecht of kwaadaardig is, maar meer een noodzakelijke transformatie.

Onder de noemer ‘Eigen-Wijsheid’ haken aan bij de ouwe Europese traditie om belangrijke momenten in de natuur te vieren. Er zijn 8 jaarlijkse sabbats die we kunnen vieren met een ritueel en een programma!

FACILITATORS & ARTIESTEN
 
Willemijn Bessem
Willemijn deelt de afgelopen twintig jaar met veel plezier haar kennis en ervaring op het gebied van meditatie, intimiteit en mediumschap. Dit is tijdens workshops, individuele sessies, verschillende festivals en retraite reizen. Vooral op het OpenUp Festival heeft zij jaren intens genoten van het organiseren en geven van verschillende workshops. Ze schrijft over haar ervaringen in artikelen, boeken en columns. Haar laatste boek ‘Leven in Liefde’ gaat over intimiteit binnen relaties, communicatie en seksualiteit. De laatste drie jaar ligt haar aandacht ook bij wilde eetbare planten en het meewerken met voedselbos en tuinbouwprojecten. www.mediumschap.com en www.hetlevenscollege.nl
 
 
Francesca Fralalai – harp & zang
Als een reiziger op een vliegend tapijt beweeg ik me tussen echte en denkbeeldige werelden: ik roep muzen en sirenes, sterren en engelen op om inspiratie op te doen; Ik luister naar de echo’s van de groene heuvels en van de donkere grotten, naar de stilte van de stenen en naar het gezang van de vogels, en doordrenken mijn muziek met hun geest. Ik zing met stemmen van bekende en onbekende landen en in suggestieve woorden die in mij stromen, om een universele taal te creëren die vooral met het hart communiceert.
Door de glinsterende snaren van mijn harpen, de aardse diepte van mijn trommel en de engelachtige en diepe klanken van mijn stem, dien ik om ons opnieuw te verbinden met onze diepe emoties en gevoeligheid, en om wakker te maken wat magisch, mysterieus en diep van binnen is en alles om ons heen, zodat het kan schijnen.
Ik koester die oude mythen en legendes die vertellen over iconische dichters en muzikanten die magische woorden en instrumenten gebruikten om ons te betoveren, te transformeren en ons te verbinden met onze goddelijke dimensies.
Mijn stijl is intercultureel: ik creëer originele melodieën die zijn geïnspireerd op dromerige en heldere Keltische sferen, sensuele en vurige zigeunerritmes en culturen uit het Midden-Oosten en de Middellandse Zee. “Bevrijd je betoverde leven!” https://www.fralalai.com/
 
Erik Huele – Piano & zang
Erik Huele is pianist, zanger, componist, docent Soulsinging en Qi gong (Chunyi Lin & Mantak Chia) en mede organisator van de retreat. Hij studeerde piano-improvisatie en compositie aan de Conservatoria van Utrecht en A’ dam en maakte diverse CD’s. Hij geniet van samen zingen in de Meezingconcerten die hij organiseert. In zijn spel en wekelijkse samenzang-groepen is improvisatie essentiëel: omgaan met het onvoorziene, het magische, luisteren naar wat de muziek in je wil. www.sousinging.net en www.erikplayssatie.com
 
EduArt
Eduard Kouwen is medeorganisator en initiator van Natural High en Natural High Yoga in Amsterdam. Hij heeft vele jaren ervaring in yoga en groepen begeleiden op allerlei vlakken. Zijn Natural High Festivals zijn alk jaren een begrip. Zijn yogalessen gaan over zelfgenezing. In ontspannen contact met het lichaam leren we voelen en helen. www.naturalhigh.eu en www.naturalhighyoga.com
 
 
 
 
 
 
Kom je ook? Het is voor iedereen financieel bereikbaar. Neem contact op als je toch nog een financiële drempel voelt.